top of page
Zoeken

Irrationeel gedrag, niet zo dom als het lijkt - deel 2: eigenaarschap

In het vorige lunchwebinar legden we Samenwerken op de werkvloer als gedrag onder de loep. We wilden weten waarom dit niet zo evident blijkt, terwijl de meeste mensen toch beseffen dat het fijner werkt als je samenwerkt.


We kregen inzicht in hoe ons brein vandaag nog werkt met de programmeercodes van onze evolutionaire voorouders. We konden zelf ervaren hoe we veel minder rationele keuzes maken dan we denken, gedreven door een fundamentele logica waar we ons niet bewust van zijn. We ontdekten dat voor samenwerken, de wet van de rechtvaardigheid achter de schermen ons gedrag stuurt.


Op dezelfde manier gaan we tijdens het volgende lunchwebinar op zoek naar de oer-wetten achter het gedrag Eigenaarschap nemen. We gaan op zoek naar slimme verklaringen voor ‘dom’ gedrag, zoals bijvoorbeeld dure boren op de werkplek laten rondslingeren, met gevaar voor schade, ongevallen, tijdverlies enzovoort.


Welke mentale ‘wetten’ voeren achter de schermen de regie over ons gedrag? In het gratis lunchwebinar op 28 april krijg je inzicht in de werking van Eigenaarschap.


In de volgende Leadership Exchange sessie op 12 mei maken we de vertaalslag naar mogelijke acties op de werkvloer: wat kun je doen om meer Eigenaarschap op de werkvloer te krijgen?


LUNCHWEBINAR

IRRATIONEEL GEDRAG OP DE WERKVLOER, niet zo dom als het lijkt? Deel 2

Donderdag 28 april

12u30 – 13u00Inschrijven kun je hier: https://www.blue-wise.be/lunch


LEADERSHIP EXCHANGE SESSIE

Donderdag 12 mei ’22

14u00 – 16u00


25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page