top of page
Zoeken

De teamleider, dé cruciale factor

Extra datum voor dit gratis webinar! do 9 juni van 9.00 u tot 10.00u


Ik werd uitgenodigd door de directeur operations van de multinational en de plantmanager van de lokale fabriek om te bekijken hoe we de teamleiders naar een hoger niveau konden brengen. Voordien werd vanuit het leiderschap op de productievloer vooral gestuurd op efficiëntie: productie draaien, productie draaien, productie draaien. Maar dat was intussen niet meer voldoende. Het was de bedoeling dat leidinggevenden ook hun rol speelden in het behalen van ruimere productiedoelen, zoals veiligheid, procesbetrouwbaarheid en kostenefficiëntie.

De focus van de opdrachtgevers lag op de teamleiders. Het was vooral op dit niveau dat ze meer eigenaarschap wilden zien bij het vaststellen van problemen, een grotere rol opnemen in het doorgeven van informatie aan hun teamleden, bij problemen tot actie komen via groepsdiscussie met hun medewerkers, meer inzicht hebben in leiderschapsstijlen en deze praktisch kunnen toepassen.


- Wat was er aan de hand?

- Hoe hebben we het aangepakt?
Kom het te weten in dit gratis webinar, op do 9 juni van 9.00u tot 10.00u.


Deze blog is een extract uit het boek: De plantmanager op de werkvloer – reparatiekit voor het stroomcircuit – Uitgegeven bij Gompel-Svacina.eu


20 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page